17 Oktober 2019

Vi har precis uppdaterat oss på InLites senaste belysningsnyheter och hjälper dig gärna med ljussättning av din trädgård. Hör av dig till oss för rådgivning och offert.

 

Mässan Trädgård och Uterum, Steninge, 3-5 maj

Kom och inspireras av oss, prata trädgårdsdesign och boka tid för hjälp med just din trädgård. På sidan “tjänster” ser du vad vi kan hjälpa dig med.

Vi lottar ut 2 Garden Express-paket under mässdagarna. Kom till oss i monter 44 för att vara med i utlottningen och få en fröbomb med dig hem.

Recept till fröbomber:

½ dl blandade fröer från vilda blommor

2 dl torkad kompost eller näringsrik jord

3 dl lera (från marken, egengjord geggamoja eller köpt lera)

Blanda allting tillsammans och häll på lite vatten medan du rör om, bara tillräckligt för att bollarna ska hålla ihop. Forma bollar och lägg ut i solen för att torka. En tom äggkartong fungerar bra för att förvara bomberna separat.

Blanda fröer från växter som finns vilt i ditt närområde och som kan etablera sig lätt utan att någon behöver sköta om dem, t ex olika ängsblommor, solrosfrön (fågelmat), ringblommor, förgätmigej, gurkört, honungsfacelia.

Placera ut bollarna där det finns jord och där du tycker att det saknas blommande växter. Låt regnet och solen göra resten.

Källor: Naturskyddsföreningen & Göteborg botaniska trädgård.

  • 3-5 maj 2019 kan du träffa oss på Trädgårdsmässan Trädgård och Uterum på Steninge slott, monter 44.

 

  • 18 april 2019 medverkar vi i Radio Sigtunas populära program “Av egen kraft”

 

  • Katarina Wahlman Hagbarth visar sitt hem och sin trädgård i ett reportage i UNTs Bostadsguide (15 mars 2019).
Close Menu